Министерски съвет прие доклада на министъра на отбраната за одобряване на

...
Министерски съвет прие доклада на министъра на отбраната за одобряване на
Коментари Харесай

Купуваме бойни машини Страйкър

Министерски съвет одобри отчета на министъра на защитата за одобряване на план на интернационален контракт BU-B-UCP " Придобиване на бойни машини Страйкър "  по Програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби.

Докладът е ориентиран и към упълномощаване на длъжностно лице, което да организира договаряния и подпише контракта. Това следва да се случи след приемане от Народното събрание на Проект за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ".

Реализирането на контракта ще позволи в къс период да се преодолее част от недостига от качества в Сухопътни войски, прецизират от Министерски съвет.

Съгласно Закона за интернационалните контракти на България този план на интернационален контракт би трябвало да бъде утвърден от държавното управление и да бъде упълномощено несъмнено длъжностно лице за неговото сключване от страна на България. Предвижда се следващо одобрение на контракта от Народното събрание, което е изискване за влизането му в действие.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР